Czarny czosnek

Jest to czosnek poddany naturalnemu procesowi fermentacji. Nie zawiera żadnych dodatków ani konserwantów. Podczas procesu fermentacji zdrowotne korzyści z których słynie czosnek się zwiększają.

Czarny czosnek pomaga wzmocnić układ odpornościowy i poprawia funkcjonowanie układu krążenia. Jest również doskonałym środkiem antyseptycznym, pomaga obniżyć ciśnienie krwi, wspomaga trawienie i działa moczopędnie. Stabilizuje poziom cukru we krwi. Czarny czosnek działa bakteriobójczo i jest określany jako naturalny antybiotyk. Regularnie spożywany działa również antynowotworowo.

Oprócz korzyści zdrowotnych, czarny czosnek stał się składnikiem bardziej wymagających kuchni, a jego smak porównywany jest do „Umami”, słynnego piątego smaku wraz z bardziej zwyczajowym słodkim, kwaśnym, gorzkim i słonym. Umami pochodzi z japońskiego i oznacza wyśmienity smak, dokładnie taki jak w czarnym czosnku. Czosnek podczas procesu fermentacji traci smak oraz zapach klasycznego czosnku. Czarny czosnek jest miękki i słodko – kwaśny. Kucharze nazywają go najzdrowszym żelkiem w kuchni. Można jeść go samodzielnie lub jako dodatek do potraw. Doskonale łączy się z owocami morza, serami, mięsem lub grzybami.

DLACZEGO WARTO REGULARNIE JEŚĆ CZARNY CZOSNEK ?

– wzmacnia układ odpornościowy

– poprawia funkcjonowanie układu krążenia

– pomaga obniżyć ciśnienie krwi

– stabilizuje poziom cukru we krwi

– dodaje energii

– wspomaga trawienie i prawidłowe funkcjonowanie wątroby

– poprawia funkcjonowanie mięśni

– ma działanie antybakteryjne oraz przeciwgrzybicze

– działa antynowotworowo

– jest naturalnym antybiotykiem

SPOŻYWAJ GO REGULARNIE I CIESZ SIĘ ZDROWIEM ! ! !

PRZEJDŹ DO SKLEPU BABUNI